Sıkça Sorulan Sorular
Çevrimiçi Nedir? – Çevrimiçi olmak ne anlama geliyor?
Çevrimiçi, online olarak bir araya geleceğimiz, paylaşacağımız ve birlikte öğreneceğimiz bir dijital platformdur. Çevrimiçi Platform, herkesin yer alabileceği, sözünü söyleyebileceği, herkese açık bir sosyal sorumluluk platformudur.
– Çevrimiçi, bir online paylaşım ve etkinlik organizasyon ajansıdır. – Çevrimiçi, bir online eğitim tasarımı ve organizasyonu girişimidir. – Çevrimiçi, değişen dünyaya kapılarını açmış, yenilikçi ve herkese açık bir dijital medyadır.
– Çevrimiçi olmak, nerede olursanız olun, dünyanın her hangi yerinde bulunan, hatta bir gemide, uçakta, bir uzay aracında seyreden herkese ulaşabileceğimiz bir intermet ortamında yer almak demektir.
– Çevrimiçi olmak “bir internet bağlantısı ile bir tarayıcı ile internetteki her tülü bilgiye ulaşabilmek; bie video konferans aracı ile – örneğin Zoom – internete bağlı herkes ile görüntülü görüşme yapabilmek, bir sunum yapabilmek, YouTube, Twitter, İnstagram vb sosyal medya araçları ile bu görüşmeleri, seminerleri, bilgileri başkaları ile paylaşmak” anlamına gelir.
– Çevrimiçi, bir online öğrenme ve paylaşma platformu olarak tüm bu dijital araçları kullanarak eğitim, seminer, etkinlik, fuar, kongre, zirve vb her türlü aktiviteye sizlerin katılmanızı ve paylaşmanızı sağlar.
Çevrimiçi platform, bir sosyal sorumluluk girişimi ve ajansı olarak ne yapar?
Çevrimiçi Platform, herkesin yer alabileceği, sözünü söyleyebileceği, herkese açık bir sosyal sorumluluk platformudur.
Çevrimiçi Platform, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kakınma Hedeflerini kendisine temel alır.
Temel kavramlar temelinde Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam, Nitelikli Eğitim ve İnsana Yakışır İş başlıklarını önceliğe alarak çevre ve iklim konularında dünyanın sürdürülebilirliğini önemser, daha iyi bir dünya için çalışır.
Bu doğrultuda yapılacak tüm sosyal sorumluluk projelerine Çevrimiçi Platform bir online çatı olarak hizmet verir, tasarımlarını ve organizasyonunu yapar.
Eğer bir sosyal sorumluluk projesi yapmak istiyorsanız, #ÇevrimiçiPlatform etiketi ile iletişim formunu doldurabilir, Çevrimiçi Platformdan destek alabilirsiniz.
Çevrimiçi kişilere, gruplara, kurumlara ve şirketlere ne gibi hizmet ve çözümler sunar? Çevrimiçinin bana ve bize faydası ne?
Çevrimiçi Eğitim Platformu, çevrimiçi, uzaktan eğitimi sadece uzaktan yapılacak canlı derslerden ibaret saymaz, çevrimiçi eğitim, bir bütün eğitim eyleminin vazgeçilmez bir parçası olarak eğitim içinde yerini alır.
Çevrimiçi Eğitim yüz yüze eğitimin yerini almayacağı gibi, ona bir alternatif değildir. Ancak günümüzün hızlanan ihtiyaçları doğrultusunda dünyanın her yerinin hatta uzayın birbiine bağlandığı günümüzde, kişiler her yerden eğitim alabilme, bilgiye her yerden ulaşabilme imkanına sahiptir. Çevrimiçi Eğitim Platformu kurumlara, işletmelere, gruplara ve kişilere bu şekilde bir platform sunar.
Çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik olarak yüz yüze verdiğiniz her türlü eğitimi, atölye çalışmasını, semineri Çevrimiçi Platform üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için iletişim Formu ile başvurmanız yeterlidir.
Çevrimiçi Medya ajansı, bugün teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak Türkiye’nin ve dünyanın dört bir atarafından herkesi birbirine bağlar, farklı insanları ekranda bir araya getiri, panel, konferans ve seminerler, webinarlar düzenler, kişilerin en iyi ve doğru bilgiye ulaşmasını sağlar.
Çevrimiçi Medya açık oturum, açık meydan, açık toplantı vb, yöntemlerle televizyonda ve farklı mecralarda gördüğünüz her türlü medya etkinliğini düzenleyebilir.
Düzenlemek istediğiniz online dijital programlar için #ÇevrimiçiMedya etiketi ile iletişim formunu doldurarak başvurabilir ve programları Çevrimiçi üzerinden yapabilirsiniz.
Çevrimiçi Etkinlik ajansı, yüz yüze ve fiziksel ortamlarda yapılan her türlü etkinliği – fuar, kongre, zirve, çalıştay, festival, eğitim kampı – online olarak dijital ortamda yapabilmeniz için gerekli ortamı sağlar.
Bu tür ihtiyaçlarınız için #ÇevrimiçiEtkinlik etiketi ile iletişim formunu doldurarak başvurabilirsiniz.
Çevrimiçi Eğitim Modeli nedir ? Farkı nedir, ne gibi avantajları vardır?
Çevrimiçi Eğitim Modeli, etkileşimli ders tasarımına dayalı, senkron canlı dersler ve asenkron quiz, okuma, izleme çalışmaları, tartışma forumları, grup proje aktiviteleri, geri bildirimler vb. faaliyetlerin bir arada yapıldığı, bir sanal sınıf platformu üzerinden yürüyen bir uzaktan eğitim modelidir.
Bu eğitimde tek seferlik değil, zamana yayılan çalışmalar ile kişiler önce kavramsal öğrenmeyi gerçekleştirirler, tartışma, uygulama ve proje çalışmalarında akran öğrenmesi yoluyla birbirlerinden öğrenirler ve sonunda eğitim kazanımlarına sahip olarak kendi projelerini yaparlar.
Çevrimiçi Etkinlikler ne sağlar?
Çevrimiçi Etkinlikler, zaman ve mekan kısıtlamasını ortadan kaldırır, masrafları azaltır, katılımcılara zaman tasarrufu sağlar, pandemi koşullarında kişilerin herhangi bir risk ile karşılaşmadan canlı aktivitelerde bir araya gelmelerini ve etkileşime geçmelerini sağlar.
Örneğin bir şirket bayilerini Çevrimiçi Platform üzerinden bir araya getirebilir bir etkinlik ve grup çalışması yapabilir, bu şekilde ülkenin dört bir yanından bayiler farklı bölgesel sorunları paylaşabilir, özel hazırlanan sohbet odalarında karşılıklı birebir iletişim kurabilir ve yerinden ayrılmadan tüm herkesin birbirinden haberdar olacağı bir çalışma yapılabilir.
Bir kamu eğitim kurumu online olarak yapacağı bir çalıştay ile farklı şehi,rlerden bir araya getiremediği insanları grup odalarında bir araya getirebilir, grupların farklı masalarda yapacakları çalışma sonuçlarını sunucular diğer katılımcılara sunabilir, yüz yüze yapılmış bir çalıştayın tüm amaçları çevrimiçi bir çalıştayda gerçekleştirilebilir.
Çevrimiçi Medyada hangi konular ele alınır?
Çevrimiçi Medyada insanların yaşamlarına en çok dokunan, o yaşamları destekleyen ve değişime destek olan her türlü konu konuşulaabilir. EĞİTİM, KARİYER, GELECEK, İŞİN GELECEĞİ, İLETİŞİM, İKLİM, ÇEVRE, SANAT, HUKUK vb. yaşamı ilgilendiren her konu Çevrimiçi Medyanın kapsamındadır.
Çevrimiçi Medyada sadece medyatik olan popüler kişiler değil, alanlarında yetkin, söz sahibi, alanlarındaki deneyimleri paylaşmak isteyen herkes yer bulabilir.
Çevrimiçinin hedef kitlesi kimdir? Kimler Çevrimiçinde yer alır? Kimler Çevrimiçinden hizmet alır?
Çevrimiçi Platform, herkesin yer alabileceği, sözünü söyleyebileceği, herkese açık bir sosyal sorumluluk platformudur.
Çevrimiçi Platform, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kakınma Hedeflerini kendisine temel alır.
Temel kavramlar temelinde Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam, Nitelikli Eğitim ve İnsana Yakışır İş başlıklarını önceliğe alarak çevre ve iklim konularında dünyanın sürdürülebilirliğini önemser, daha iyi bir dünya için çalışır.
Bu doğrultuda yapılacak tüm sosyal sorumluluk projelerine Çevrimiçi Platform bir online çatı olarak hizmet verir, tasarımlarını ve organizasyonunu yapar.
Eğer bir sosyal sorumluluk projesi yapmak istiyorsanız, #ÇevrimiçiPlatform etiketi ile iletişim formunu doldurabilir, Çevrimiçi Platformdan destek alabilirsiniz.
Bir sosyal girişim olarak Çevrimiçi’nin iş modeli nedir?
Çevrimiçi Medya üzerinden yapılacak programlara sponsor alarak;
- Kurumlara, şirketlere, işletmelere ve gruplara Çevrimiçi Eğitim Modeli temelinde online ücretli eğitimler düzenleyerek;
- Kurumlara, şirketlere, işletmelere ve gruplara Çevrimiçi Etkinlik tasarımı ve organizasyonu hizmeti sağlayarak;
- Çevrimiçi Platform olarak öncülük edeceği ya da katılacağı sosyal sorumluluk projelerine kar amacı güden işletmelerin toplumsal bir fayda amacı ile sponsorluk desteklerini alarak; Çevrimiçi, sürdürülebilirliğini sağmak hedefindedir.
Ayrıca kendilerini Çevrimiçi’nin bir parçası olarak hisseden kişilerin PATREON bağış sistemi ( kitlesel fonlama ) yoluyla abone olmaları ile Çevrimiçi etki alanını ve gönüllülerini artırmak hedefindedir.